Helsingin pormestari tulee valita suoralla kansanvaalilla

Julkaistu Helsingin Sanomissa 2.3.2016:

Kaupunginhallitus esittää Helsinkiin pormestarimallia, jossa pormestari ja apulaispormestarit valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan valtuutettujen joukosta (HS Kaupunki 1.3.).

On harmillista, ettei Helsinkiin saada mallia, jossa pormestari valittaisiin suoralla kansanvaalilla. Olisi demokraattisinta, että helsinkiläiset voisivat äänestää suoraan henkilöä, jonka he haluavat pormestariksi. Kun valta pormestarin valinnasta siirrettäisiin kaupunkilaisille, loppuisivat poliittiset lehmänkaupat, joiden pohjalta kaupunginjohtajat valitaan.

Pormestarinvaalit voitaisiin järjestää kuntavaalien yhteydessä. Suorat kansanvaalit, kuten presidentinvaalit, ovat yleensä aina suosittuja, joten pormestarinvaalit voisivat nostaa Helsingissä kuntavaalien alhaista äänestysprosenttia.

Toni Ahva
puheenjohtaja, Helsingin PS-Nuoret

Krista Bister
varapuheenjohtaja, Helsingin PS-Nuoret

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *