Mitä saat äänestämällä Ahvaa?

Olen nyt toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Lähdin politiikkaan mukaan viime kuntavaaleissa. Hetkeäkään en ole katunut. Vaalikampanja oli todella hieno kokemus ja se sai minut aktivoitumaan poliittiseen toimintaan.

Olen jälleen kuntavaaleissa ehdolla, koska haluan olla päättämässä tulevaisuuden Helsingistä. Tarjoan vahvan vaihtoehdon vanhalle vallalle: isänmaallista, nuorekasta, suoraselkäistä ja järkevää politiikkaa. Haluan edistää etenkin seuraavia asioita:

1. Vähemmän ja järkevämpää maahanmuuttoa. Sosiaaliturvaperusteinen maahanmuutto on haaste Helsingin taloudelle ja turvallisuudelle. Helsingissä maahanmuuttajien määrä on jo huomattavasti suurempi kuin muualla maassa, joten Helsingin ei enää tule vastaanottaa turvapaikanhakijoita. Helsingin talouskaan ei kestä sitä, että kaupunkiin muuttavien veronmaksukyky on huomattavasti pienempi kuin täältä pois muuttavien. Helsingin ei tule tarjota laittomasti maassa oleville ylimääräisiä palveluita, eikä suurmoskeijalle pidä antaa kaupungin rahoitusta.

2. Turvallinen Helsinki. Haluan Helsingin, jossa jokaisella on turvallista liikkua. Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen asuinympäristöön riippumatta vuorokaudenajasta tai kaupunginosasta. Niin keskusta-alueella kuin lähiöissäkin tulee voida liikkua ilman turvattomuuden tunnetta. Poliisin läsnäoloa ja ulkomaalaisvalvontaa on lisättävä.

3. Pois pakkoruotsi. Kohti kielivapautta! Helsingin tulee hakea mukaan alueelliseen kielikokeiluun, jossa ruotsista tehdään vapaaehtoinen kieli ja tilalle voi valita jonkin toisen kielen, kuten vaikka venäjän, saksan, espanjan tai kiinan. Helsinki on Suomen kansainvälisin ja turistivetoisin kaupunki, joten monipuoliselle kielitaidolle on täällä käyttöä.

4. Suoraa demokratiaa ja enemmän vaikutusmahdollisuuksia. Vanhojen puolueiden hyvävelipeli pitää puhaltaa poikki. Tahdon toimia vastavoimana vanhojen puolueiden poliittiselle suhmuroinnille. Helsinkiläisten valtaa on lisättävä ottamalla käyttöön sitovat kansanäänestykset tärkeimmissä poliittisissa päätöksissä. Pormestarin valinta on myös suoritettava suoralla kansanvaalilla, jotta pormestaria ei valittaisi hyväveliverkostojen tai lehmänkauppojen perusteella. Nuorten vaikutusmahdollisuuksien vahvistamiseksi Helsinkiin tulee perustaa nuorisovaltuusto.

5. Malmin lentokenttä säilytettävä. Malmin lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Lentokenttä on tärkeä ilmailukoulutuksen, pelastustoiminnan, virkistysmahdollisuuksien ja työpaikkojen takia. Kenttää tulee kehittää ottamalla se osaksi Helsingin kansainvälistä, vetovoimaista matkailuimagoa.

6. Liikuntapalvelut kuntoon ja keskuspuisto säilytettävä. Helsinkiläisten liikuntamahdollisuuksia on parannettava. Urheilulukion käyneenä tiedän, että liikuntapalveluihin panostaminen maksaa itsensä takaisin kansanterveydellisenä hyötynä. Nuorille tulee mahdollistaa liikuntaharrastuksen aloittaminen ilman mittavia kuluja. Toisin kuin valtapuolueet, kannatan keskuspuiston säilyttämistä virkistyskäytössä.

Viime kuntavaalien jälkeen kokemusta on kertynyt useissa eri luottamustoimissa: Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana, Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja ja Länsi-Helsingin Perussuomalaisten puheenjohtajana. Vuodesta 2015 lähtien olen toiminut kansanedustajan avustajana, esimiehenäni Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Myös puolustusministeri Jussi Niinistön eduskunta-avustajana toimin noin puoli vuotta. Tämän lisäksi toimin parhaillaan PS-Nuorten Rahvas-lehden päätoimittajana.

Myöskään kunnalliset luottamustoimet eivät ole jääneet tuntemattomiksi. Olen ollut tämän valtuustokauden aikana Helsingin opetuslautakunnassa päättämässä Helsingin kouluista ja oppilaitoksista. Lisäksi olen toiminut nuorisojärjestön edustajana valtuustoryhmän kokouksissa, joten myös valtuuston toiminta on tullut minulle tutuksi. Haluan jatkossakin tehdä työtä paremman Helsingin eteen.

Kuntavaaleissa äänimäärät ovat tasaisia, joten juuri sinun äänesi voi olla se, joka ratkaisee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *