Pakkopalautuksilla on kansan tuki

Presidentti Tarja Halonen vaati Vieraskynässä (HS 22.4.) turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten keskeyttämistä.

Tutkitusti pakkopalautuksilla on kuitenkin vahva kansan tuki. Sisäministeriön teettämän kansalaismielipidetutkimuksen Turvapaikanhakijat ja turvapaikkapolitiikka mukaan 78 prosenttia vastaajista on samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että viranomaisten tulee palauttaa ne kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti.

Pakkopalautuksia vastusti kyselyssä vain 6 prosenttia. Kansan linja on ymmärrettävä, koska kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksien vastustaminen kyseenalaistaa nykyisen turvapaikkajärjestelmän, jos kaikilla turvapaikanhakijoilla on turvapaikkapäätöksestä riippumatta joka tapauksessa oikeus jäädä Suomeen.

Oikeusvaltion tulee palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet.

Mielipidekirjoitus julkaistu Helsingin Sanomisssa 23.4.2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *