Vappupuhe

Pidin perussuomalaisessa vapputapahtumassa Snellmaninaukiolla seuraavan vappupuheen. Vappupuhe löytyy myös täältä (kohdasta 11.00 alkaen):

Arvoisa juhlaväki,

Minunkin puolesta lämpimästi tervetuloa tähän perinteiseen perussuomalaiseen vapputapahtumaan, jota Helsingin Perussuomalaiset Nuoret ovat jo useiden vuosien ajan olleet järjestämässä. Tänään on jälleen hyvä hetki juhlistaa suomalaista työtä. Tämä maa on rakennettu kovalla työllä ja sisulla. Meidän suomalaisten on syytä olla ylpeitä siitä työstä, mitä tämän maan eteen on tehty ja mitä jatkuvasti tehdään lisää.

Työn ja hyvinvoinnin turvaaminen myös tulevaisuudessa edellyttää turvallisuutta. Siksi olen hyvin huolestunut siitä, että monet helsinkiläiset nuoret kokevat, että turvallisuuden tunne on viime vuosina heikentynyt. Myös Helsingin poliisin tilastoista käy selvästi ilmi, että viime vuosina väkivalta- ja seksuaalirikosten määrä on ollut aivan selvässä kasvussa. Samaan aikaan raukkamaiset terrori-iskut ympäri Eurooppaa tapahtuvat jo yhä lähempänä Helsinkiä.

Siksi me perussuomalaiset nuoret edellytämme, että taloudelle ja turvallisuudelle haitallista maahanmuuttoa hillitään ja laittomasti maassa oleviin kohdistuvaa ulkomaalaisvalvontaa lisätään. Lisäksi oli erityisen tärkeää, että maamme hallitus lisäsi puoliväliriihessä poliisin ja suojelupoliisin määrärahoja. Me vaadimme, että tämän maan täytyy olla turvallinen myös tuleville sukupolville.

Hyvä juhlaväki!

Tulevien sukupolvien ja nuorten näkökulmasta haluaisin vielä nostaa toisen tärkeän teeman. Me perussuomalaiset nuoret iloitsemme hallituksen päätöksestä taata yli 2000 nuorelle mahdollisuus kielten valinnanvapauteen. Nyt ensimmäistä kertaa pakkoruotsin kahleet murtuvat ja nuorille annetaan mahdollisuus opiskella laajasti eri kieliä. Monipuolinen kielivalinta ja sitä kautta kansainvälisyys ovat pienen kansallisvaltion etu. Kielikokeilut ovat siten tärkeä ja historiallinen edistysaskel suomalaisessa kielipolitiikassa, mistä tulevat sukupolvet riemuiten kiittävät.

Hyvä juhlaväki!                                                                                                           

Takanani istuva Snellman oli yksi 1800-luvun merkittävimmistä fennomaaneista eli suomenmielisistä. Myös tällä vuosisadalla fennomaaneja tarvitaan puolustamaan Suomen turvallisuutta, suomen kieltä, suomalaista työtä, suomalaista yrittäjyyttä, suomalaista kulttuuria, suomalaisia lakeja ja suomalaista kansanvaltaa. Jos emme sitä itse tee, ei sitä kukaan muukaan meidän puolestamme tee.

Haluan toivottaa Perussuomalaisten Nuorten puolesta kaikille erinomaista, isänmaallista vappua! Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *